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ゴルフ場の一日③:厨房篇 A Day at the Golf Course③: Kitchen Edition

話は一気にレストランに飛びますが、
その中でも厨房のお話を。
 
基本的には、
中華担当、丼物・麺類担当の方は決まっていて、
他の料理を残りの2人で担当しています。
 
従業員もレストランメニューを食べますが、
各料理人の状況を見て、
 
比較的手の空いている人に料理を頼まないと
人によっては怒声が飛ぶことがあります。
 
ですので、料理担当者の違うメニューを
3パターンほど考えながら
昼食を食べに厨房へと向かいます。
 
注文が集中し、
厨房全体が修羅場のようになっている時は
 

 
これですね、担々麺とかの麺類を
小声でそっと頼みます。
小声に意味はないのですが、何となく。
 
それも憚れるときは、
自分でカレーライスをよそって食べます。
 
オーダーミスもたまに発生します。
 
その処理担当が私で、
オーダーミスが発生すると
事務所に内線がかかってきて
お昼、食べられる?
の一言で、
 
オーダーミスは何かな?
と楽しみにしながら
厨房へと向かうこととなります。
 
メニュー決定の条件の一つに
短時間で出来るもの
ということがあります。
 
お客さんには後半のスタート時間がありますので、
あまり待つわけにはいきません。
 
そのため、昼食を取っている横で
 
焼きそば一丁大至急。
お客さん、怒ってま~す。

 
という声が流れる時があり、
思わず吹き出しそうになります。
 
今の時期ですと
 

 
は出ず(冷たいから)、
 

 
などが社員にも人気があります(暖かいから)。
 
先日はカキフライを頼んだつもりでいたら、
 

 
このカレーうどんが出てきて、自分のオーダー
ミスを自分で処理する羽目になりました。
 
もちろん美味しいんですが、
一旦オーダーしてしまうと口が
そういう口になってしまうんですよねえ。
 
最後に、毛色の変わったところで美味しいのは
 

 
これですかねえ。
鹿さんたちの注文は、もうこれ一辺倒です。
 
これだけは厨房の担当者ではなく
コース管理の担当者が調理していますが。
 
2018.1.5
 
A Day at the Golf Course③: Kitchen Edition
The explanation will jump straight to the restaurant,
but I would like to talk about the kitchen in particular.
 
Basically, we have a designated person in charge of Chinese food and a designated person in charge of rice bowls and noodles,
and the other two are in charge of the other dishes.
 
Our employees also eat from the restaurant menu,
but we have to take into account the busyness of each chef and order accordingly.
 
If we don’t order from someone who is relatively free,
some chef may yell at us.
 
So I head to the kitchen for lunch,
thinking up three different menu options for each cook.
 
When orders are concentrated and the whole kitchen is in chaos,
 

 
This is it. I quietly order noodles, like Dandan noodles.
There’s nothing meaningful about quietly ordering, but I just do it.
 
When I feel uncomfortable doing that,
I’ll pour the curry roux over my rice myself and eat it.
 
Order mistakes also happen occasionally.
 
Before I knew it, dealing with order mistakes had become one of my jobs.
 
Whenever a mistake is made on an order, I get an internal call asking, “Can you have lunch now?”
With just that one sentence, I head to the kitchen, wondering what menu the mistake was.
 
One of the criteria for deciding what menu items to offer is that they must be “something that can be made in a short amount of time.”
 
The customers have a starting time for the second half , so they can’t wait too long.
 
So while I’m eating lunch, I sometimes hear someone say,
“I need one serving of yakisoba urgently. The customer is angry.”
 
So while I’m eating lunch, I sometimes hear someone say,
“I need one serving of yakisoba urgently. The customer is very angry.”
and I can’t help but burst out laughing.
 
At this time of year,
 

 
Because it’s cold, there is no orders,
 

 
These are also popular among employees (because they are warm).
 
The other day I thought I ordered fried oysters,
 

 
When this curry udon arrived, I was left to deal with my own ordering mistake.
 
Of course it’s delicious, but once we order it, our mouths just want to eat it.
 
Finally, the delicious and unusual one is,
 

 
I guess this is it.
This is the only thing the deer want.
 
I don’t know what’s so delicious about it, but they’re obsessed with it.
 
English translation 2025.6.8

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